Цене су порасле Како ЛЕД тарифе добивају напред

- Jun 27, 2018-

Цијене постављене како би се повећале као ЛЕД тарифе Цијене постављене како би се повећале као ЛЕД тарифе

ТРОШКОВАЊЕ расвете изгледа да ће се повећати сада када је америчка влада потврдила да ће кинеске компоненте осветљења бити погођене тарифама до 25%.

Светлеће диоде, жаруље са жаруљама и ХИД светиљке, као и алуминијумски и електронски делови од чврстог стања су укључени на листу производа који се суочавају са порезом који је израдила Канцеларија Трговинског представника Сједињених Држава.

Списак вриједан 50 милијарди долара прихода у Кину и покрива 1.102 одвојене категорије производа. Значајно, предмет број 85414020, диоде са светлосним сигналом, преживјели су консултације са индустријом, која се одржала у мају. Тарифа укључује ЛЕД низове и модуле.

Кинеска влада, која је више од једне деценије идентификовала индустрију ЛЕД осветљења као кључни стратешки сектор подршке, каже да ће се одмазити тарифама "исте скале".

Притисак цене од тарифа поклапа се са таласом повећања цена најављеног од стране великих америчких добављаца освјетљења, укључујући Ацуити Брандс, Еатон, Вентуре и Ледванце. Они цијене своје традиционалне производе за осветљење од 6 до 8 одсто, наводећи повећање трошкова сировина као што је алуминијум.

Индустријски посматрачи кажу да је питање времена пре него што се притисак на цијену проширује на европско, блискоисточно и афричко тржиште.

Неки произвођачи, попут корејског произвођача ЛЕД произвођача Сеоул Семицондуцтор, изгледа да већ предвиђају увођење тарифа. Каже се да планира испуњавање америчких наруџбина из своје фабрике у Ханоју у Вијетнаму без тарифа, док ће наруџбе за остале регионе без утицаја америчких тарифа и даље бити отпремљене са великих кинеских локација компаније.