Светлост од лампи може лечити улцерације - студија

- Jul 31, 2018-

Светлост из сијалица може да третира чиреве - Студија


Ново истраживање открило је да лампе могу да третирају чиреве. Студија је открила да светлост, која даје комбинацију инфрацрвених и УВ зрака, побољшава улкусе за 83 процента након три недеље без нежељених ефеката.

Студија је такође открила да сијалице лампе убијају бактерије у улцима и смањују упале како би промовисале зарастање.

Истраживачи су рекли да док су такве лампе већ доступне у болницама, нова терапија може се користити код куће. Додали су да је, за разлику од постојећих третмана, сијалица јефтина и практична.

"Верујемо да је ова технологија мењач игре. Чланци узрокују велики проблем код пацијената. Ова технологија је јефтина и практична - заиста није прикладна јер се може администрирати код куће ", рекао је водећи аутор, др Мицхаел Хугхес, са Универзитета у Манчестеру.

Истраживање је спроведено на осам пацијената који имају системску склерозу. Били су изложени сијалици од 32 сијалице. Системска склероза се јавља када имунски систем особе напада прсте и прсте.

Пацијенти су имали 14 чира између њих и били су изложени лампе 15 минута двапут седмично 21 дан.

Сматра се да инфрацрвена црвена и црвена светлост у лампи повећава циркулацију, што повећава количину кисеоника и хранљивих материја ране ради подстицања лечења.

Научници такође верују да црвено свјетло стимулише производњу колажа, што помаже расту нових ткива. Лампе долазе са СИМ картицом која дозвољава даљину надгледања пацијента.

Др Хјуз је рекао да постоје будуће могућности. "Сматрамо да се овај уређај лако може прилагодити како би се уклонили сисари даљински користећи камере. Такође би могли бити програмирани да препознају различите делове тела тако да се терапија даје прецизно ", рекао је др. Хугхес.

Људи са дијабетесом су већи ризик од чира због лошег циркулације. Чланци могу се јавити и на доњим ногама, познате као варикозне вене, када крв не врне назад у срце, што га чини базеном.

На пример, дијабетичко стопало се јавља када се чиреви развијају од ситних резова, што доводи до угрожавања ампутације.