8 најбољих опција осветљења за ваш дом домета

- Jun 11, 2018-

Лустери нису само за раскошне куће или велике куће.

Да ли украшавате свој дом? Морате се фокусирати не само на намештај и подове, већ и на осветљење. Иако многи имају тенденцију да игноришу овај аспект кућног декора, значај осветљења осећа се највише када је сиромашан. Отишли су дани када је осветљење само значило освјетљавање куће.

Модерно осветљење игра важну улогу у дизајну ентеријера, јер не само да побољшава све у простору - од намештаја, до пода и фитинга, тако да ствара топлу, позитну и функционалну атмосферу у свом животном простору.

Микита Лаад Гупта, виши дизајнер, Бонито Десигнс и Абрахам Сантхосх, главни дизајнер, Елеганциа вам дају савете:

* Лустери: нису само за раскошне виле или велике куће. Лустер може бити различитих облика и величина. Ова лампа може да делује као сјајна кућна декорација, не само као визуелни третман већ и равномерно ширење светла. Можете да висите лустера у средишту ваше дневне собе и одмах ће вам додати регални додир у свој простор.

* Подне светиљке: Подне светиљке су одличне опције, посебно за дневну собу и спаваћу собу, јер могу лако осветлити читаву просторију или осветити одређени простор. Доступне у различитим облицима и величинама, ове сијалице могу трансформисати цео изглед собе. Поставите их поред пријатног места за читање или шеталишта, а подне светиљке ће додати уобичајену, умерену вибрацију у област.

* Уградна расвјета: Овакво освјетљење вам омогућава да освјетите само дио простора који је можда потребан у датом тренутку. Оне се углавном користе у већим просторијама. Ова врста освјетљења обично користи сијалице са жарном нити, флуоресцентне или халогене сијалице ради осветљења. Затамњивачи се могу користити како би светла била светлија или тамнија.

* Фан светла: То су нови концепти у којима се на светиљке поставља скуп свјетла. Сијалице ових светала су посебно дизајниране да се одупру вибрацијама вентилатора.

* Скилигхт: Скилигхт је иновативан начин да доведе мало природног светла у собу. Пентхоусес или дечије собе су најбоља места за стратешке потребе. Они могу претворити собу у светло осветљен простор дневно и мирно окружење ноћу.

Висећа светла могу подићи изглед ваше собе и учинити је да изгледају сјајно и модерно. (Схуттерстоцк)

* Висећа светла: Ове светиљке представљају одличан начин да сместите амбијент. Добро изабрано светло за висење може подићи изглед ваше просторије и учинити га изгледним и модерним. Доступне у чудесним дизајном и облицима, долазе са подесивим кабловима, тако да можете подесити њихову висину.

* Лампа за ношење: Додајте некакав гламур у своју спаваћу собу с винтажном или трбушном лампом. Не само да узимају колекцију стила вашег декора, већ и вишу, а такође вам чине довољно довољно простора да желите да се одморите након дугог дана на послу.

* Миррор светла: Огледала одражавају светлост и то може учинити да сваки простор постаје све већи и светлији. Када додате светло на обе стране огледала, расположење простора се одмах мења. Такви уређаји за осветљење могу бити савршени да би ваше купатило или соба за туширање изгледале уберно-стилско и пространо.